Financieel advies

Voor zonnepanelen zijn er gemeentelijke subsidieregelingen. Ook bestond er van 2 juli 2012 tot 8 augustus 2013 een landelijke subsidieregeling. Het hiervoor beschikbare budget is helaas op.

Maar wees gerust! Voor uw investeringen in onze producten kunt u in aanmerking komen voor subsidies. Subsidies zien we als een combinatie van fiscale, geldelijke en financieringsregelingen. Om optimaal gebruik te maken van de beschikbare regelingen hebben wij een externe partij in de arm genomen. Wanneer u vragen heeft over subsidiekansen zullen wij u in contact brengen. Op deze manier blijft erg geen subsidiegeld liggen.

Gemeentelijke subsidie op zonnepanelen

Sommige gemeenten geven subsidie aan consumenten die zonnepanelen aanschaffen. Dit geldt niet voor alle gemeente. Zo kunt u in veel gemeenten gebruik maken van een duurzaamheidslening. Hiermee kunt u geld lenen voor de aanschaf van zonnepanelen en u leent tegen een vaste lage rente, waarbij u 3% rentekorting krijgt. U kunt hiervoor contact opnemen met uw gemeente met de vraag wat zij te bieden hebben.

Teruggave BTW

Bij het aanschaffen van zonnepanelen kunt u de betaalde btw terugkrijgen van de belastingdienst. Hiervoor moeten wel wat administratieve handelingen gedaan worden. Bij een standaardpakket van 6 zonnepanelen kunt u al gauw 400 euro besparen door deze regeling, dat is zo’n 15% van uw investering. Maar het kan u al snel geld opleveren. Meer informatie hierover op onze pagina BTW-teruggave.