Subsidie zonnepanelen

De overheid stimuleert investering van zonnepanelen omdat er in 2020 voldaan moet worden aan klimaatdoelstellingen. Vele energiebronnen moeten duurzaam worden. Zonne energie is een duurzame energie. De overheid wil particulieren en bedrijven die zonnepanelen kopen graag stimuleren door deze te ondersteunen met subsidies. Voor ondernemers zijn er een aantal landelijke subsidies op zonnepanelen. Voor particulieren hebben verschillende gemeentes subsidies voor lokale initiatieven op het gebied van zonnepanelen. Dit verschilt per gemeente.

Komt u in aanmerking voor subsidie?

Voor particulieren zijn er interessante manieren om een bijdrage te ontvangen in de aanschaf van zonnepanelen. Zo is het mogelijk om de teruggave van de BTW op de zonnepanelen installatie te krijgen. Dat houdt in dat u als particulier een bepaalde percentage van de totale investering terug krijgt. Bij een pakket van 6 zonnepanelen bespaart u al snel €400,-. Voor deze regeling geldt de voorwaarde dat u energie moet terugleveren aan het elektriciteitsnet. Wilt u als particulier zonnepanelen kopen? Onze professionele adviseurs helpen u graag bij het terugvorderen van BTW over de aanschaf van zonnepanelen zodat u een aantrekkelijke bijdrage op de investering ontvangt.

Voor de zakelijke klant zijn er meerdere mogelijkheden van subsidie op zonnepanelen. In de meeste gevallen gaat het om extra fiscale aftrek op de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Zo zijn er de volgende regelingen:

  • KIA ( kleinschaligheidsaftrek)
  • EIA ( energie-investeringsaftrek)
  • MIA ( milieu-investeringsaftrek)
  • VAMIL ( willekeurige afschrijving op milieu investeringen)

Voor alle informatie over de zakelijke subsidie neemt u contact op met onze adviseur.

Verenigingen en stichtingen

Vanaf 2016 is het voor verenigingen en stichtingen mogelijk om een subsidie aan te vragen wanneer zij zonnepanelen willen kopen. Het gaat hierbij om een subsidie van 30% op de investering.

Voor optimaal gebruik van de beschikbare subsidie regelingen hebben wij een externe partij in de arm genomen. Wanneer u vragen heeft over subsidies voor de zonnepanelen brengen wij u met hen in contact. Start direct met duurzame energie en bespaar op de investering.