Over ons

De oprichter Martijn Arts, heeft hart voor de natuur. De combinatie “Natuur en Martijn” vloeit daarom perfect samen in een gezond bedrijf: Natuma BV. Wij zijn de persoon met het regelen van duurzame energieproducten. Dit zijn bewezen kwaliteitsproducten. Met onze professionele adviseurs op gebied van duurzaamheid schiet u nooit tekort. Of het nu gaat om zonnepanelen thuis of voor uw bedrijf of instelling. Wij bieden uw een uitgebreide service en een volledige informatievoorziening.

Onze visie

Bij Natuma zien we dat het gebruik van fossiele brandstoffen eindig is. Deze maken door lobbywerk van energiereuzen vaak toch de kostprijs van onze brandstoffen voor energievoorziening. Wij zien dat we als alternatief gebruik kunnen maken van zonne-energie en windenergie. Die in principe oneindig verkrijgbaar zijn. Andere voordelen zijn: CO²-reductie en een groen imago van uw bedrijf of huis. Een groot voordeel is dat u geen kernenergie meer gebruikt. De kosten om energie op te wekken mogen zeer laag zijn. Maar onze volgende generaties zitten nog jaren lang met het kernafval.

Kwaliteit & veiligheid

Onze adviseurs en monteurs moeten altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en technieken in zonne-energie. We laten ons daarom regelmatig bijscholen door de fabrikanten van bijvoorbeeld omvormers en zonnepanelen. Elektriciteit wordt aangesloten volgens de Nederlandse Nen-1010 norm door een erkend installateur. De erkenning vereist een hoog specialistisch kennisniveau van alle aspecten van zonnestroom. Onze monteurs hebben verschillende examens afgelegd, onder meer op het gebied van elektrische installatie, montage op het dak en specifieke solar-onderwerpen zoals de rendementsberekening, terugverdientijd, invloed van schaduw, etc. Daarnaast moeten erkende bedrijven aantoonbaar voldoende ervaring hebben met installaties van zonne-energie.

Alle zonnepanelen van Natuma voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Ze scoren stuk voor stuk bijzonder hoog in de tests van Photon (meerjarig rendement) en Photovoltaik Institut Berlin (rendementsbehoud na tests onder extreme temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden). Daarnaast zijn ze TüV en ISO gecertificeerd.

Potential Induced Degradation, een Duits zonnepanelen keurmerk
Et- Solar zonnepanelen zijn Pid Getest.
Pid staat voor potential Induced Degradion. Aan de buitenkant(visueel) zien er de zonnepanelen, bijna allemaal het zelfde uit. Toch kunnen de cellen op zich op termijn gaan zorgen voor opbrengst problemen. De Pid is een test vanuit het Duitse TUV-keurmerk, waarbij de zonnepanelen een bepaalde tijd worden getest onder een hoge negatieve spanning. Door deze test worden extreme weersituaties gesimuleerd. Waarbij daarna wordt gekeken naar het rendementsverlies van de zonnepanelen. Ze moeten hierna nog minimaal 95% van de werking hebben. Deze omstandigheden bootsen tientallen jaren zware blootstelling aan de weersomstandigheden na. (PID TUV test IEC61215 &IEC 61730). Gevolgen van het niet doorstaan van deze test is natuurlijk een behoorlijk minder langere levensduur van de zonnepanelen.
Veiligheids Checklist Aannemers
VOL-VCA

Werken op het dak is niet zonder risico’s. Onze hoofdmonteurs hebben het examen VOL-VCA afgelegd. VOL staat voor Veiligheid Operationeel Leidinggevenden en VCA is de Veiligheids Checklist Aannemers. Wij nemen altijd maatregelen om zo veilig mogelijk te werken.

SMA Solar technology
SMA

Het Duitse SMA is wereldmarktleider in de productie van kwalitatief hoogwaardige omvormers en staat bekend om zijn industriële kwaliteit en jarenlange ervaring en betrouwbaarheid. Al onze installateurs en adviseurs volgen ook periodiek de SMA-opleidingen, zodat hun kennis altijd up-to-date is.

Natuma heeft nu ook

Natuma
SMA advance Solar Installer

Voor particulieren en bedrijven met problemen van de installatie met een SMA omvormer(s) kunt u nu ook bij ons terecht.

Werkwijze

We willen de kwaliteit van de zonnepanelen, omvormers en toebehoren altijd behouden. Dit gebeurt aan de hand van een periodieke controle en een goede nazorg door VCA-gecertificeerd personeel. Wij zullen ook altijd het werk van andere partijen controleren en zo nodig fouten verwijderen. Hierdoor zult u altijd meer rendement uit de zonnepanelen halen. Heeft u een storing? Geen probleem. Wij zullen snel en adequaat reageren. Zelfs als de oorzaak bij een andere partij is ontstaan. Kortom, nemen we graag het werk uit handen.

Achteraf hoeft u zich ook nooit zorgen te maken. De installatie wordt opgeleverd met een opleveringsdocument dit om de kwaliteit voor u en voor ons te waarborgen. Steekproefsgewijs nemen wij ook nog eens contact op om het verwachte rendement te controleren. Als de ingeschatte opbrengst van uw systeem niet overeenkomt met de werkelijke opbrengst, dan zoeken wij het uit en gaan we er wat aan doen. Als uw vragen heeft over de werking of mogelijkheden van het systeem, staan wij natuurlijk paraat.