Zonnepanelen onderhoud

U kunt bij ons kiezen voor een extra controle van uw zonnepanelen installatie. Onze vakkundige installatiemonteurs checken uw installatie aan de hand van een controlelijst, net als een APK van uw auto. Ze controleren o.a. de kabels, eventuele beschadigingen en het bevestigingsmateriaal. Ook zullen ze een aantal metingen doen.

Reiniging

Zonnepanelen worden ooit vuil en hebben dus onderhoud nodig. Vergelijk dit met de voorraam van uw auto. Door allerlei invloeden van buitenaf wordt deze toch vuil en dat gaat ten koste van het rendement. Zonnepanelen worden niet snel vuil, maar naar verloop van tijd zal het toch vuil gaan vasthouden. Door dit vuil kan minder licht de zonnecellen bereiken waardoor de energieopbrengst zal afnemen. Het verlies van energie door vuil kan wel oplopen tot 25% of soms meer. Dat is nog niet het enige, want vuil kan ook de levensduur van zonnepanelen verkorten. Het is dus verstandig uw zonnepanelen een aantal keer te laten reinigen, hierdoor blijft de energie optimaal en zult u dus meer besparen.

Zelf zonnepanelen reinigen

Wilt u zelf de panelen reinigen, gebruik dan altijd een zachte borstel, zonder agressieve reinigingsmiddelen. Dat is beter voor het milieu. Gebruik ook zeker geen schuurspons. Dit kan blijvende schade toebrengen aan de coating van het glas.

Mocht u vragen hebben. Of wilt u gelijk een afspraak maken? Neem dan gelijk contact op met 1 van onze specialisten.

Heeft u een storing of problemen met uw zonne-installatie? Bel dan onze storingsdienst: 0485-382374