Inspectie zonnepanelen

Wilt u graag het maximale rendement uit de zonnepanelen halen? Dan is onderhoud en inspectie aan de zonnepanelen van groot belang. Wanneer de installatie niet goed wordt onderhouden gaat dit ten kosten van de zonnepanelen en zal de levensduur aanmerkelijk verkorten.

Bij Natuma bent u verzekerd van uitgebreide expertise en hoge kwaliteit zonne- installaties. Wij denken graag met u mee, zorgen dat de zonnepanelen goed worden aangesloten en zorgen voor vakkundige inspecties. Hierdoor garanderen wij dat onze installaties duurzaam zijn en tot 25 jaar meegaan!

Onderhoud

Onze zonnepanelen onderhoudsvriendelijk maar kunnen door allerlei invloeden van buitenaf toch vies worden. Dit gaat ten koste van het rendement. Door het vuil zal het zonlicht de zonnecellen minder goed bereiken waardoor de energieopbrengst zal afnemen. Het verlies van energie door vuil kan oplopen tot 25% of soms meer. Natuma biedt u de mogelijkheid en service om uw installatie vakkundig te reinigen. Tevens kunt u ook kiezen voor een extra controle. Onze installatiemonteurs checken uw installatie aan de hand van een controlelijst.

Zelf reinigen

Wij raden af om uw zonnepanelen zelf te reinigen. Er kan blijvende schade ontstaan aan de coating van het glas door het verkeerd reinigen. Mocht u toch graag de panelen zelf willen reinigen dan adviseren wij altijd een zachte borstel te gebruiken, zonder agressieve reinigingsmiddelen. Voor meer informatie neemt u gerust contact met ons op.

Storingsdienst

Bij Natuma gaan wij voor de beste kwaliteit. Wij nemen de tijd om de gehele installatie vakkundig te installeren, zodat storingen bij ons tot een minimum beperkt worden. Mochten er toch problemen aan de zonnepanelen of installatie voorkomen dan beschikken wij over een storingsdienst die graag alles snel voor u oplost. Voor het direct melden van een storing of probleem belt u naar : 0485-382374.